تحصیل در کانادا | ویزای تحصیلی کانادا | آموزش گام به گام تحصیل در کانادا
اگر قصد ادامه تحصیل در کشور کانادا را دارید و مدت زمان آن بیشتر از ۶ ماه می باشد قطعا نیاز به نامه اجازه تحصیل از اداره مهاجرت کانادا دارید. برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا در کلیه مقاطع تحصیلی از دوران ابتدایی تا پایان دکتری نیازمند نامه پذیرش از یک مرکز آموزشی مورد تایید اداره مهاجرت کانادا می باشید. حساسیت نوع موسسه برای مقاطع تحصیلی بعد از دیپلم دبیرستان بیشتر می باشد. باید حتما این موضوع را در وبسایت رسمی اداره مهاجرت بررسی نمایید که موسسه آموزشی انتخابی شما جزء (Designated Institutions) باشد.
برای دریافت پذیرش تحصیلی از یک موسسه آموزشی در مقاطع بعد از دبیرستان نیازمند مدرک زبان آیلس و یا تافل با نمره قبولی می باشید. البته بعضی از موسسه ها پذیرش تحصیلی مشروط به گذراندن دوره زبان و کسب نمره قبولی زبان به شما می دهند. در این صورت شانس دریافت ویزا برای شما کاهش پیدا می نماید. بهتر است از قبل نمره قبولی آیلس و یا تافل را آورده باشید و پذیرش شما مشروط نباشد.
با داشتن نامه اجازه تحصیل در کانادا می توانید هفته ای ۲۰ ساعت به صورت قانونی و پاره وقت کار کنید. با درآمد حاصله، نصف هزینه های شما پوشش داده میشود.
نامه اجازه کار ویژه محصلین مخصوص افرادی می باشد که در مقاطع بالاتر از دبیرستان درس می خوانند.
تفاوت ویزای تحصیلی با اجازه نامه تحصیلی در چیست؟
ویزای تحصیلی برچسبی میباشد که بر روی پاسپورت شما چسبانده می شود. با آن می توانید وارد خاک کانادا شوید. اجازه نامه تحصیلی یا استادی پرمیت برگه ای می باشد که در بدو ورود به خاک کانادا برای شما صادر می شد. با آن میتوانید در کانادا به صورت قانونی زندگی کنید. به طور مثال شما می توانید حساب بانکی باز کنید، خانه اجاره کنید، هفته ای ۲۰ ساعت کار کنید، برای بیمه درمانی اقدام کنید و گواهینامه رانندگی دریافت نمایید. ویزای تحصیلی و استادی پرمیت مکمل یکدیگر می باشند و به جای یکدیگر قابل استفاده نمی باشند.
در نظر داشته باشید هزینه های تحصیل برای دانش آموزان بین المللی معمولا ۲ الی ۳ برابر قیمت نسبت به افراد مقیم و یا شهروند کانادا بیشتر می باشد. جهت دریافت ویزا حتما باید از تمکن مالی خوبی بهره مند باشید تا شانس دریافت ویزا برای شما بالا برود. افرادی که در مقاطع فوق لیسانس و یا دکتری پذیرش به همراه فاند از دانشگاه دریافت می نمایند، تمکن مالی با سطح متوسط نیز می توانند نشان بدهند.
ارزیابی شرایط زندگی در کشور کانادا برای دانشجویان
شرایط اسکان
به طور کلی شما بهتر است به عنوان یک دانشجو به یکی از روش های زیر در کانادا اسکان خود را انتخاب نمایید
- استفاده از خوابگاه کالج یا دانشگاه خود که اتاق ها به صورت خصوصی و یا گروهی ۲ الی چند نفره می باشد و معمولا سالن غذا خوری و امکانات تفریحی ورزشی جهت رفاه کامل دانشجویان وجود دارد.
- خوابگاه ها معمولا با ۳ وعده غذا اجاره داده می شوند که هزینه ماهیانه آنها بین ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار کانادا می باشد و به اصطلاح به آن (meal plan) گفته می شود.
- اجاره یک واحد آپارتمان به صورت Bachelor یا سوئیت بدون اتاق که هزینه آن ماهیانه ما بین ۵۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار کانادا می باشد. معمولا آشپزخانه واحد های مسکونی در کانادا فرنیش می باشد و نیاز به خرید یخچال، گاز، ماشین ظرفشویی و لباسشویی نمی باشد.
اجاره یک واحد یک خوابه یا one bedroom apartment که هزینه اجاره ماهیانه آن ما بین ۷۰۰ تا ۱۷۰۰ دلار کانادا می باشد.
اجاره و یا اصطلاحا sublet یک اتاق از یک خانه ویلایی (house) و زندگی با یک خانواده کانادایی و یا ایرانی و یا هر ملیت دیگر که معمولا در این سبک زندگی آشپزخانه ، حمام و دستشویی به صورت مشترک استفاده می گردد. هزینه اجاره ماهیانه یک اتاق از یک خانه در کانادا ما بین ۳۰۰ الی ۷۰۰ دلار می باشد. اگر چند دانشجو هستید که با هم می توانید زندگی کنید می توانید یک خانه را با یکدیگر اجاره کنید تا هزینه ها تقسیم گردند.
برای دسترسی به خوابگاه ها و رزرو آن ، وارد وبسایت دانشگاه و یا کالج خود شوید و در بخش residency و یا Dormitory وبسایت وارد شوید و اطلاعات جامع و کامل مربوط به آن کالج و دانشکاه را به دست آورید
جهت اجاره آپارتمان و یا اتاق می توانید به وبسایت هایی که در ادامه به آن اشاره می نماییم وارد شوید و شرایط و هزینه ها را مطالعه نمایید و مقایسه کنید و در نهایت آپارتمان مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
www.Airbnb.com www.Craigslist.org www.kijiji.ca www.housinganywhere.com www.rentboard.ca www.moving2canada.com www.nestpick.com www.homestay.com www.iroommates.com www.4rent.ca www.roomies.ca
هزینه های جاری مسکن به همراه خرید لوازم منزل برای یک دانشجو
- هزینه آب و برق و گاز ماهیانه ما بین ۶۰ الی ۱۳۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه شارژ ساختمان در صورتی که در یک مجتمع معمولی زندگی کنید ۱۰۰ الی ۳۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه خرید یک دست مبلمان ۳ الی ۵ نفره برند IKEA ما بین ۲۰۰ الی ۵۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه یک صندلی راحتی تک نفره برند IKEA ما بین ۱۰۰ الی ۳۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه خرید یک میز یا عسلی برای مبلمان خود برند IKEA 100 الی ۵۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه خرید یک تخت خواب یک نفره به همراه تشک ما بین ۳۰۰ الی ۶۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه خرید لوازم آشپزخانه جهت پخت و پز ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه وسایل تزئینی و روشنایی خانه ما بین ۲۰۰ الی ۵۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه خرید ابراز مربوط به نظافت منزل مانند تی و جارو برقی ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ دلار کانادا
- هزینه لوازم خواب از قبیل بالشت و رو انداز و ملحفه ما بین ۳۰۰ الی ۷۰۰ دلار کانادا می باشد.
اگر قصد دارید هزینه های شما اقتصادی و با کیفیت باشند، از شرکت IKEA خرید های منزل خود را انجام دهید.که در ادامه آدرس وبسایت را در اختیار شما قرار می دهیم و می توانید ریز قیمت ها را بررسی نمایید همچنین اگر قصد خرید لوازم دست دوم را دارید نیز می توانید به وبسایت کی جی جی و یا کرگلیست مراجعه نمایید.
https://www.ikea.com/ca/en/ https://www.kijiji.ca/ https://www.craigslist.org
*همانطور که قبلا خدمت شما عرض کردیم اکثر واحد های مسکونی در کانادا آشپرخانه فرنیش دارند و نیاز به خرید یخچال، گاز، لبسشویی و ظرفشویی نمی باشد.*
هزینه جابجایی و حمل و نقل
- اگر با اتوبوس و مترو تردد نمایید هزینه شما ماهیانه ما بین ۱۴۰ الی ۲۰۰ دلار کانادا خواهد بود
- کرایه تاکسی بر حسب یک کیلومتر ۴ الی ۱۰ دلار کانادا بعلاوه هزینه پایه ۳ الی ۵ دلار کانادا می باشد
- کرایه تاکسی اینترنتی اوبر بر حسب یک کیلومتر ۶۰ الی ۱۰۰ سنت بعلاوه هزینه پایه ۲٫۵ دلار کانادا می باشد
- در کانادا هزینه بنزین به صورت ساعتی تغییر می نماید ولی بازه قیمتی برای هر لیتر ما بین ۱ دلار الی ۲ دلار کانادا می باشد.
- هزینه بیمه شخص ثالث بر اساس نوع ماشین و سابقه بیمه ای شما ما بین ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ دلار کانادا بصورت ماهیانه می باشد.
*در نظر داشته باشید دریافت گواهینامه رانندگی خودروی سبک در سه دوره صورت میگیرد و برای اینکه بتوانید گواهینامه مرحله آخر را سریع دریافت نمایید حتما گواهینامه ایران و یا کشور دیگر که دارید را ترجمه نمایید و همچنین گواهینامه بین المللی خود را نیز قبل از آمدن به کانادا با خود بیاورید. با گواهینامه مرحله آخر می توانید در اتوبان ها و همچین جاده های بین شهری نیز رانندگی نمایید.*
هزینه خورد و خوراک در کانادا
- هزینه خرید کلیه مواد خوراکی برای منزل ماهیانه ما بین ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه خرید یک عدد آب معدنی یک نفره ما بین ۱٫۵ الی ۳ دلار کانادا می باشد
- هزینه خرید یک عدد ساندویچ از Subway و یا MR. Sub ما بین ۸ الی ۱۸ دلار کانادا می باشد.
- هزینه خرید یک عدد پیتزای کامل ما بین ۱۸ الی ۴۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه خرید یک عدد همبرگر از مکدنالد و یا برگر کینگ به همراه نوشابه و سیب زمینی ۱۰ الی ۱۵ دلار کانادا می باشد.
- هزینه خوردن یک وعده غذا در رستوران نسبتا خوب برای یک نفر ما بین ۳۰ الی ۶۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه خرید یک عدد قهوه دمی از Tim Hortons و یا Starbucks 3 الی ۵ دلار کانادا می باشد.
- هزینه خرید یک وعده غذای ایرانی از آشپزخانه در کانادا ما بین ۱۰ الی ۲۰ دلار کانادا می باشد.
هزینه بهداشت، درمان، لوازم بهداشتی و تنظیف منزل
- هزینه ویزیت دکتر ما بین ۵۰ الی ۱۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه لوازم شوینده برای منزل و لباس ماهیانه به طور متوسط ۴۰ الی ۷۰ دلار کانادا.
- هزینه دارو برای بیماری های معمولی مانند سرما خوردگی سالینه ما بین ۲۰ الی ۵۰ دلار کانادا.
- هزینه دندان پزشکی سالینه ما بین ۲۰۰ الی ۷۰۰ دلار کانادا.
هزینه های جاری شخصی در کانادا
- هزینه ماهیانه تلفن همراه با توجه به نوع شرکت، میزان مکالمه و اینترنت ۴۰ الی ۱۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه یک عدد بلیط سینما ۸ الی ۱۴ دلار کانادا
- هزینه یک عدد بلیط جایگاه معمولی کنسرت برای یک خواننده ایرانی یا خارجی ۵۰ الی ۲۰۰ دلار کانادا
- حداقل هزینه خرید لباس به صورت فصلی ۳۰۰ الی ۵۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه اجاره TV Cable به طور متوسط ماهیانه ۳۰ الی ۱۲۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه اینترنت خانگی با سرعت ۱۰ Mb/s ماهیانه ۵۰ الی ۱۰۰ دلار کانادا می باشد.
- هزینه یک بسته سیگار ۱۰ الی ۱۶ دلار کانادا
- هزینه ثبت نام در باشگاه بدنسازی (Gym) 200 الی ۴۰۰ دلار کانادا ماهیانه بدون مربی
حداقل میزان درآمد ساعتی در استان های مختلف کانادا
استان اونتاریو : ۱۴٫۵ $ – استان بریتیش کلمبیا : ۱۲٫۶۵ $ – استان نوا اسکوشیا : ۱۱٫۵۰ $ استان ساسکاچوان : ۱۱٫۰۶ $ – استان مانیتوبا : ۱۱٫۶۵ $ – استان کبک ۱۲٫۵۰ $ – پرنس ادوارد آیلند : ۱۲٫۲۵ $ استان یوکان : ۱۲٫۷۱$ – استان نیوفاندلند : ۱۱٫۴۰ $
دانشجویان اینترنشنال در کانادا هفته ای ۲۰ ساعت به صورت قانونی می توانند کار کنند. اگرچه اگر بخواهید بیشتر از ۲۰ ساعت کار کنید به صورت نقدی امکان پذیر است اما باید خیلی مراقب باشید که دولت متوجه نشود. و اگر واقعا در تنگنای اقتصادی نیستید بهتر است بیشتر از ۲۰ ساعت کار نکنید.
کالج چیست و تفاوت آن با دانشگاه
کالج به یک موسسه آموزشی گفته میشود که شما می توانید بعد از اتمام تحصیل دوران دبیرستان و یا دانشگاه وارد آن شوید معمولا دوره های آموزشی در کالج یک، دو و سه ساله می باشند اگر چه برنامه های آموزشی در برخی کالج ها وجود دارند که دوره آنها مانند دانشگاه ۴ ساله می باشد و به شما مدرک لیسانس اعطا می نمایند. در کالج دوره های کوتاه مدت یک ساله نیز وجود دارد که پس از اتمام دوره های کوتاه مدت شما یک سرتیفیکیت آموزشی دریافت می نمایید. برای دریافت پذیرش یک برنامه آموزشی از یک کالج معتبر در کانادا حتما نیازمند نمره آیلس آکادمیک ۶٫۵ به بالا می باشید. بعضی از کالج ها ممکن است آیلس آکادمیک ۶ را نیز قبول نمایند.
اگر نمره آیلس شما کمتر از ۶ می باشد شما نمیتوانید مستقیما وارد برنامه درسی بشوید و به شما در مرحله اول پذیرش با شرط زبان اعطا می شود و پس از اتمام دوره زبان و قبول شدن امتحان زبان در آن کالج وارد برنامه تحصیلیتون می شوید. برای مطمئن شدن این موضوع که آیا با نمره آیلس ۶ می توانید مستقیما وارد برنامه بشوید حتما قبل از ارسال مدارک از آن کالج سوال بفرمایید. اگر فقط قصد خواندن زبان در کالج را دارید برای دریافت ویزا به مشکل بر می خورید. در این مورد در بخش مربوط به دریافت ویزا بیشتر توضیح خواهیم داد.
نحوه انتخاب کالج زبان در کانادا و دریافت ویزای تحصیلی
در کشور کانادا موسسات آموزش زبان متعددی وجود دارند که شما می توانید برای یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم ثبت نام کنید. اکثر افراد در سرتاسر دنیا به دلایل گوناگون علاقه مند هستند جهت یادگیری زبان انگلیسی به یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا مهاجرت کنند تا بتوانند با قرار گرفتن در محیط سرعت یادگیری خود را افزایش دهند و از کیفیت آموزشی بالاتری بهره مند شوند. دریافت پذیرش تحصیلی از این موسسات آموزشی بسیار راحت می باشد و محدودیت سنی وجود ندارد. اما نکته قابل تامل از آنجایی شروع می شود که شما بخواهید با در دست داشتن یک پذیرش از موسسه آموزشی تدریس زبان انگلیسی، برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنید.
متاسفانه با سخت گیری هایی که برای ما ایرانیا جهت دریافت ویزای تحصیلی کشور کانادا صورت گرفته، صرفا با داشتن یک پذیرش ساده از موسسه زبان در کانادا شانسی برای دریافت ویزا نخواهد بود. به همین دلیل ما همیشه به متقاضیان عزیز پیشنهاد میدهیم تا برای پذیرش تحصیلی (با شرط زبان) یک برنامه درسی در مقاطع فوق دیپلم (Colleges)، لیسانس(Bachelor) یا فوق لیسانس یا دکتری از یک دانشگاه یا کالج معتبر دارای DLI اقدام کنند تا شانس دریافت ویزای تحصیلی را داشته باشند.
پذیرش تحصیلی با شرط زبان چیست؟
پذیرش تحصیلی با شرط زبان یعنی دانشجو از لحاظ سواد آکادمیکی مورد تایید کالج یا دانشگاه می باشد اما سطح آکادمیکی زبان انگلیسی وی مورد تایید دانشگاه یا کالج مورد نظر نیست. لذا دانشجو باید سریعا سطح زبان خود را به سطح مورد تایید برساند تا وارد برنامه درسی خود شود. اکثر کالج ها و دانشگاه های معتبر کانادا یک موسسه زبان اختصاصی برای خود تاسیس کرده اند که افراد می توانند با گذراندن دوره زبان انگلیسی آکادمیک مخصوص زبان دومی ها و کسب نمره مورد قبول وارد برنامه درسی خود شوند.
حداقل نمره مورد تایید زبان آکادمیک اکثر کالج ها و دانشگاه های کانادا که بتوانید مستقیما وارد برنامه درسی شوید و پذیرش بدون شرط زبان دریافت کنید عبارتند از:
با معیار آیلس آکادمیک : ۶٫۵ از ۹٫۰ با معیار امتحان تافل (IBT) : 83 از ۱۲۰
بعضی از کالج با نمره آیلس ۶ و یا نمره ۷۹ در IBT نیز پذیرش مستقیم میدهند.
اکثرا دوره های زبان در موسسات وابسته به دانشگاه ها و یا کالج ها به صورت ترمی می باشد و دوره هر ترم ۸ هفته به طول می انجامد که دانشجو ۵ روز در هفته به صورت تمام وقت به کلاس زبان می رود. دانشجو اگر در دو سال گذشته امتحان ایلس یا تافل داده باشد، بر اساس نمره وی تعیین سطح انجام میگیرد و وی را در ترم مربوطه قرار می دهند. دانشجو اگر امتحان آیلس و یا تافل در دو سال گذشته نداده باشد از ایشان امتحان تعیین سطح زبان گرفته میشود و در ترم مربوطه قرار میگیرد. هزینه هر ترم با توجه به نوع کالج یا دانشگاه ما بین ۳۰۰۰ الی ۵۰۰۰ دلار کانادا می باشد. هر آنچه سطح زبان شما قوی تر باشد و در ترم های بالاتر بتوانید قرار بگیرید زودتر دوره زبان را به پایان می رسانید و متعاقبا هزینه کمتری نیز برای زبان پرداخت می نمایید. به طور مثال اگر ترم های زبان یک کالج به ۶ ترم تقسیم شده باشد و هرشخصی که ترم شش را به پایان برساند وارد برنامه درسی خود شود و شما در موقع تعیین سطح در ترم ۴ قبول شوید با گذراندن ۳ ترم تقریبا دو ماهه وارد برنامه درسی خود می شوید.
آیا قصد ادامه تحصیل در کشور کانادا را دارید؟
فرم ارزیابی رایگان را تکمیل نمایید تا شرایط شما بررسی گردد. همچنین برای رزرو وقت مشاوره می توایند با دفتر تماس حاصل نمایید و یا از طریق ایمیل درخواست خود را ثبت کنید. درضمن پکیج آموزش گام به گام نحوه دریافت ویزای تحصیلی نیز برای شما آماده گردیده است که می توانید به بخش محصولات آموزشی مراجعه نمایید.